SELKOKIRJANI – MY BOOKS IN EASY FINNISH

Selkokirjat ovat lyhyempiä ja helpompia kuin tavalliset kirjat, sillä sanat ovat helppoja ja virkkeet ovat lyhyitä. Selkokirjat sopivat ihmisille, joille lukeminen on vaikeaa tai jotka opiskelevat suomea. Ne sopivat hyvin myös lukemista harjoitteleville lapsille ja jokaiselle, joka kaipaa kevyempää luettavaa.

Selkokieliset oppikirjat löydät täältä.


 

Lastenkirjat

Nelson Tiikeritassu_kansi.jpg

Lena Frölander-Ulf: Nelson Tiikeritassu (Avain 2021)

lkäsuositus: 6-106-vuotiaat

Viisas ja lämmin lastenkirja ihan kaikille.

 

Nelson-poika etsii tietä kotiinsa kaupungin vaarojen läpi. Koditon Zamba-tiikeri suojelee Nelsonia ja opettaa hänelle rohkeutta. Kirja sopii hyvin koko perheen kirjaksi ja tarjoaa aikuisille lempeää yhteiskuntakritiikkiä. Lapsille luvassa on jännittävä seikkailu. 

Lue näyte kirjasta

marsu-kSupermarsu lentää Intiaan -kirjan

Paula Noronen: Supermarsu lentää Intiaan (Opike 2020)

lkäsuositus: 6-12-vuotiaat

Hauska ja viisas kirja, joka naurattaa sekä lapsia että aikuisia. Emilia on 11-vuotias tyttö, joka saa lahjaksi marsun. Marsu puraisee Emiliaa, ja alkaa tapahtua kummia. Emilia muuttuu Supermarsuksi, jolla on supervoimia. Pian voimille on käyttöä, sillä Emilian paras ystävä Simo tarvitsee apua: ilkeä Rasva-Antero kiusaa Simoa. 

Kirja aloittaa suositun lastenkirjasarjan. Kirjasta on myös tehty elokuva.

Tehtäviä kirjaan

Masi Tulppa.jpg

Jari Mäkipää: Masi Tulppa: Pääsy kielletty! (Opike 2019)

Ikäsuositus: 8-12-vuotiaat

Kesäloma alkaa, ja Masilla on täydellinen suunnitelma. Hän aikoo pelata Samu Raita ja piirtää sarjista. Mutta kaikki menee pieleen, kun isä ja äiti palkkaavat Masille lastenhoitajan. Saako Masi pelastettua lomansa?

Lue näyte kirjasta

Tehtäviä kirjaan

Arvio kirjastaTuijatan blogissa

Arvio kirjasta Selkokirjat in review -blogissa

(post about the book) 

Maukka ja Väykkä -kirjan kansi.

Timo Parvela: Maukka ja Väykkä (Avain 2018)

Ikäsuositus: Lapset, mutta kirja puhuttelee myös aikuisia. Tämä kirja kannattaa lukea yhdessä ääneen! 

Kirja kertoo kissasta ja koirasta, jotka ovat parhaita ystäviä. Mitä seuraa, kun kaksi hyvin erilaista asuu yhdessä? Riidoilta ei voi välttyä, mutta ystävyys on kestävää. Kirjassa on 20 lyhyttä ja hauskaa tarinaa.

Lue kirjan kaksi ensimmäistä tarinaa

Tehtäviä kirjaan

Arvio kirjastaTuijatan blogissa

Nuortenkirjat

Haiseva käsi -kirjan kansi.

Magdalena Hai: Haiseva käsi        

ja muita kauheita tarinoita (Avain 2020)

   

Ikäsuositus: 10+ 

 

Kirjassa on 11 lyhyttä tarinaa, joissa on zombeja, aaveita ja hirviöitä.Tarinat säikäyttävät ja välillä naurattavat. Tarinoissa on myös asioita, jotka ahdistavat monia nuoria, kuten kiusaaminen, yksinäisyys ja erilaisuus. 

Lue kirjan ensimmäinen tarina

Arvio kirjastaTuijatan blogissa 

Tehtäviä kirjaan

Rambo_kansi.jpg

Nadja Sumanen: Rambo (Avain 2019)

 

Ikäsuositus: 10+ 

Koskettava ja hauska tarina nuoresta, jolla on ADHD ja masentunut äiti. Mutta Rambo ei luovuta. Kun kesäloma alkaa, Rambo pääsee paratiisiin: äidin poikaystävän Rotan mökille. Hän myös tapaa tytön nimeltä Liina.

“Rambo on kirja kaikille. Yläkoulupojat saavat mallia ongelmien kanssa pärjäämisestä, tytöille kirja antaa varmasti myös samastumispintaa. Aikuinen ymmärtää, miten suuri merkitys nuorelle on tuki ja hyväksyminen.”

(Tuijata-blogi 10.10.2019.)

 

Lue näyte kirjasta

Arvio kirjastaTuijatan blogissa 

Tehtäviä kirjaan 

Tänä vuonna ilmestyy Emmi Itärannan Teemestarin kirja ja Paula Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen. Lisäksi ilmestyy Magdalena Hain Kuolleiden kirja, jos kirjalle myönnetään apurahaa.

 

Voit lainata kirjat kirjastosta tai tilata esimerkiksi Bookysta tai Opikkeelta. Lisää selkokirjoja eri-ikäisille lukijoille ja tehtäviä kirjoihin löytyy listasta bit.ly/selkokirjat.